• Meklēšana

    Saentoloģija

    Saentoloģija


    Lafaiets Ronalds Habards sākotnēji bija zinātniskās fantastikas autors, kurš mainīja savu karjeru sākot rakstīt self help grāmatas. viena no viņa grāmatām "Dianetics; the modern science of mental health" tika iesniegta vadošajiem medicīnas pārstāvjiem aprakstot iespēju sevi izārstēt garīgi, bet grāmatas saturs netika atzīts par attaisnojamu un patiesu. Lai arī neviens medicīnas recenzents neatzina šīs ārstēšanas metodes, tas netraucēja Ronaldu pārvērst savus pierakstus mācībā un dibināt Scientoloģijas Baznīcu.
    Scientoloģijas simbols

      Visur pasaulē diezgan bieži tiek kritizēta reliģija. Lielākā daļa reliģiju, negācijas vienkārši neuzklausa. Bet Scientoloģijas piekritēji, gan mēģinās tevi pazemot vai iesūdzēt ja tu viņus nomelnosi vai vēl ļaunāk sauksi par kultu. Šī atbildes reakcija izriet no Habarda kritikas politikas, kuras pamats ir "Uzbrūc uzbrucējam", kā arī baznīcai pieder autortiesību un preču zīmju patenti un viņi tiesāsies ar jebkuru, kurš kaut vai vienkārši citēs Scientoloģijas mācību.

    Šī baznīca tiek bieži apsūdzēta savu biedru un darbinieku smadzeņu skalošanā ar savas tā saucamās "rehabilitācijas" palīdzību, kas, degradējot personu, to pārvērš pilnībā kontrolējamā stāvoklī. 
    Scientoloģijas pirmsākumi ir meklējami 75 miljonu gadu atpakaļ pie kāda ļauna citplanētiešu diktatora Xenu, kurš iznīcināja citas sugas citplanētiešus notverot tos un nogalinot ar vulkānu un ūdeņraža bumbu palīdzību, bet kad viņu dvēseles sāka nolaisties, Xenu noķēra tās un ielika tajās nepatiesas atmiņas par vēsturi un reliģijām kā piemēram attēlus ar Jēzu Kristu. Atlaižot brīvībā dvēseles tās pieķērās klāt cilvēku Thetan (dvēselei) izraisot cilvēkiem apjukumu kā arī fiziskās un garīgās veselības problēmas.


    Toms Krūzs

    Šī baznīca tic ka ir tikai labais un ir reglamentējusi savu nostāju pret kritiku, dusmām un žēlošanos, iespējams tāpēc viens no slavenākajiem biedriem Toms Krūzs ir vienmēr tik pārspīlēti priecīgs, jo ja tu tiksi pieķerts esam negatīvs, it īpaši pret baznīcu tad tevi aizsuta uz "rehabilitācijas" centru. Kā arī ja tu pievienojies baznīcai un tava ģimene un draugi nav biedri, tad tev nekavējoties ir jāpārtrauc jebkāda veida kontakts ar viņiem. Lielākais iemesls kāpēc cilvēki domā ka Scientoloģija ir kults, ir jo biedri tiek atsvešināti no tuviniekiem vai pat sanaidoti pret viņiem, vai arī fakts ka sākotnēji viņu galvenais štābs bija uz kuģa "Apollo", kurš bija pilns ar jaunām nepiedienīgi apģērbtām meitenēm. Šis kuģis burājot apkārt pa pasauli uzņēma neskaitāmas tikšanās ar mācības entuziastiem. Habards tika saukts par Commodore (augstāka pakāpe par flotes kapteini) kā arī ieviesa ka jebkuram baznīcas biedram bija nepieciešams parakstīt miljards gadu biedrības līgums, kas nozīmēja pat pēc nāves iemiesojoties kādā citā ir jāturpina sekot baznīcai.

     “Sea Org” (scientoloģijas pusmilitārā organizācija ar vairākiem piederošiem kuģiem) biedriem nav atļauts būt bērniem, jo tie traucētu sasniegt baznīcas mērķus. Kā arī citiem biedriem tiek diktēts kā ēdināt un mācīt savus bērnus un ar kuriem cilvēkiem ir atļauts draudzēties. Bērni tiek ikdienā nopratināti mēģinot uzzināt vai vecāki ir vēl ir uzticīgi scientoloģijai.

    Šī baznīca ir atbildīga par lielāko zināmo infiltrāciju ASV valdībā 1973. gadā ieliekot baznīcas biedrus dažādās organizācijās tādās kā FBI IRS un citās 136. valdības iestādēs ar iemeslu atrast privātu informāciju par tiem kuri iebilst par to ka Scientoloģija ir reliģija un izmantot šo informāciju lai šantažējot apklusinātu tos. 

    Baznīca uzskata ka lielākā daļa fizisko slimību veidojas no garīgā stāvokļa, kuru negatīvi ietekmē citplanētiešu dvēseļu pieķeršanās cilvēku dvēselēm, tāpēc nav nepieciešamas komerciālās zāles, bet ir nepieciešamas vairāk a-meter sesijas (sesija kur tiek uzdoti jautājumi ar vienkāršota melu detektora palīdzību). Baznīca skarbi izsakās par psiholoģiju un psihiatriju apgalvojot ka lietot zāles garīgu problēmu risināšanā ir barbarisms. Problēmas var tikt atrisinātas tikai ar garīgo dziedināšanu.

    Scientoloģistu atriebība var būt tik nepatīkama ka upuri labāk izvēlētos tikt iesūdzēti. Baznīcas mācība ietver veidus kā atriebties un pazemot bijušos biedrus vai jebkuru, kurš skaļi izsaka savu kritizējošo viedokli par baznīcu. Piemēram Paula Koopere ir viena no upuriem, viņa bija pret baznīcas kustības aktīviste un publicēja grāmatu par korupciju Scientoloģijas baznīcā. Tas tika atriebts sūtot viņas vārdā nepatiesus sprāgstvielu draudus un tādejādi panākot viņas ievietošanu cietumā kurā viņa mēģināja izdarīt pašnāvību, bet par laimi neveiksmīgi.

    No comments:

    Post a Comment

    Ieraksti savu epasta adresi: